سازمان ملی استاندارد ایران در دوره تحولی؛ برای رعایت حقوق مردم در حوزه غذا، علاوه بر ایمنی برروی ویژگی های دیگر ازجمله اصالت ، حلیت و در مجموع کیفیت محصولات غذایی نیز تمرکز دارد.
دکتر زهرا پیراوی ونک، مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد صنایع غذایی و آرایشی با حضور در برنامه مثبت سلامت شبکه سلامت با موضوع ایمنی سلامت غذایی ، به قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد اشاره کرد و گفت: براساس این قانون، سازمان ملی استاندارد ایران مرجع رسمی حاکمیتی مستقل، نقش خود را در حوزه غذا در 4 محور استانداردسازی، اندازه شناسی، تایید صلاحیت و ارزیابی انطباق ایفا می کند.
دکتر پیراوی با بیان اینکه قانون در ماده 3، 14 و 17 تکالیف سازمان را به وضوح در حوزه نظارت بر اجرای استاندارد تعیین کرده است افزود: استانداردها با هدف ایمنی، بهداشت، سلامت عمومی و حمایت از حقوق مصرف کننده تدوین می شود و در این بین غذا جایگاه ویژه ای را در محور استانداردسازی دارد.
مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد صنایع غذایی و آرایشی با بیان اینکه نظارت جامع و کاملی بر استاندارد مواد غذایی داریم ، گفت: همواره ایمنی مواد غذایی به سلامت مواد غذایی که استفاده می کنیم برمی گردد در حالیکه این کافی نیست و ما در دوره تحولی ، بحث کیفیت محصولات غذایی را نیز دنبال می کنیم.
وی تاکید کرد: غذایی که می خوریم فقط برای ادامه حیات نیست بلکه سلامت بدن نیز مورد توجه قرار دارد به همین منظور استاندارد نگاه جامعی بر سلامت غذا دارد.
دکتر پیراوی با بیان اینکه نظارت استاندارد بر مواد غذایی از مزرعه تا سفره را دربرمی گیرد، افزود : در تمامی مراحل زنجیره تامین غذا، استانداردهای ملی وجود دارد و این سازمان براساس قانون در طول مسیر، کنترل و پایش را برای بهره مندی مردم از غذایی سالم و مطلوب دارد.
وی در همین زمینه یادآور شد: در جلسه شورای عالی استاندارد با حضور رییس دولت مردمی سیزدهم، دو مقوله اصلی غذا از جمله گندم و برنج مشمول مقررات استاندارد اجباری قرار گرفت تا بتوانیم نظارت دقیق و جامعی بر روی این دو محصول پایه در صنعت غذا داشته باشیم.
مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد صنایع غذایی و آرایشی، آگاهی مصرف کننده از محصول غذایی را بسیار حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: به همین منظور نصب برچسب یا لیبل اجباری است تا مصرف کننده بتواند اطلاعات مورد نیاز خود را از محصولی که خریداری می کند کسب کند.
دکتر پیراوی در برنامه مثبت سلامت توجه بینندگان را به کد 10 رقمی درج شده زیر علامت استاندارد جلب کرد و گفت: هموطنان می توانند برای اطمینان از محصول خریداری شده این کد را به سامانه پیامکی 10001517 ارسال کنند.
وی در خصوص محصولات ارگانیک توضیح داد: در دوره تحولی با تاکید رییس سازمان، دستور العمل اجرایی استاندارد ملی الزامات تولید، فرآوری، بارزسی، صدورگواهی، برچسب گذاری و بازاررسانی مواد غذایی ارگانیک ( زیستی ) در محصولات کشاورزی به شماره 11000 ، تدوین و تصویب شد.
دکتر پیراوی یادآور شد: این استاندارد علاوه بر محصولات کشاورزی ( باغی ، زراعی و گلخانه ای ) محصولات فرآوری شده غذایی را نیز دربرمی گیرد.
مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد صنایع غذایی و آرایشی در همین زمینه، ادامه داد: کشاورزی ارگانیک یک سیستم مدیریت تولید جامع نگر است که بر مبنای دانش و تکنولوژی نوین و با حفظ اکوسیستم تولید می شود تا مردم بتوانند از محصول کشاورزی و فرآیند شده ارگانیک بهره مند شوند.
دکتر پیراوی در پاسخ به اینکه آیا محصولات غذایی دارای آلودگی است توضیح داد: سازمان ملی استاندارد ایران نشان حد مجاز آلاینده را برای محصولات خام کشاورزی تعیین کرده تا مصرف کننده با استفاده از محصول خام دارای حدمجاز دچار بیماری نشود.