ایزو از اتحاد دو سازمان فدراسیون بین المللی انجمن های استاندارد ملی و کمیته هماهنگی استاندارد سازمان ملل متحد (UNSCC) تشکیل شده است.
در سال 1946 بیش از 25 کشور در مؤسسه مهندسان عمران در لندن ملاقات کردند تا یک سازمان بین المللی جدید ایجاد کنند که هدف آن «تسهیل هماهنگی و هماهنگی بین المللی استانداردهای صنعتی» بود. از این پس، سازمان های جدید ISO در ماه فوریه 1947 عملیات خود را آغاز کردند. ISO کلمه از ISOS یونان به معنای "برابر" مشتق شده است. همانطور که سازمان بین المللی استاندارد برای زبان های مختلف به صورت متفاوتی ترجمه می شد تصمیم گرفته شد که ایزو نام اختصاری کوتاه برای سازمان ISO باشد. امروز ایزو به کنفدراسیون نمایندگان بیش از 150 کشور تبدیل شده است و بیش از 16500 استانداردهای بین المللی را منتشر کرده است. آن ها به صورت منظم ملاقات می کنند تا استانداردهای مدیریت جدیدتری را توسعه دهند.
گواهینامه های استاندارد انواع مختلفی دارند و هر کدام برای سازمان یا صنف خاصی صادر می شوند. برخی از گواهینامه های استاندارد عمومی بوده و برای تمامی سازمان ها و شرکت ها قابل استفاده است اما برخی دیگر از استانداردها اختصاصی هستند و برای سازمان های خاصی امکان صدور آن ها وجود دارد. به طور کلی شرکت ها و سازمان های زیادی هستند که از اخذ گواهینامه استاندارد سود خواهند برد و برای آن ها انواع استانداردهای عمومی و اختصاصی وجود دارد.
گواهینامه استاندارد برای دوره 3 ساله در صورت وجود شرایط زیر نگهداری خواهد شد:
در شرایط زیر گواهینامه استاندارد تعلیق خواهد شد :
شرکت گواهی کننده باید کارفرما را آگاه کند که در شرایط تعلیق نمی تواند از گواهینامه استاندارد خود استفاده کند و همچنین باید وضعیت تعلیق را در دسترس عموم قرار دهد. در صورتیکه کارفرما در مدت زمان تعیین شده دلایل تعلیق گواهینامه را رفع نکند گواهینامه ابطال و یا دامنه آن کاهش خواهد یافت. شرکت گواهی کننده باید در شرایطی که بخشی از الزامات مرتبط با یک دامنه اجرا نشده است، دامنه شمول را کاهش دهد و کارفرما نباید هیچگونه استفاده و یا تبلیغی در آن دامنه مورد نظر داشته باشد. در صورت ابطال گواهینامه استاندارد صادر شده، کارفرما حق استفاده و یا تبلیغ گواهینامه را ندارد و شرکت گواهی کننده باید وضعیت هر گواهینامه اعم از تعلیق، ابطال و یا کاهش دامنه شمول را به اطلاع عموم برساند.
هنگامیکه کارفرما درخواست افزایش دامنه شمول را می دهد شرکت گواهی کننده باید از صلاحیت و اجرای کلیه الزامات مرتبط با دامنه جدید اطمینان حاصل کند و بعد از انجام ممیزی و قبول درخواست، گواهینامه استاندارد جدیدی شامل دامنه جدید برای مشتری صادر نماید. افزایش دامنه ممکن است در زمان ممیزی مراقبتی و ممیزی ویژه انجام شود. هنگامی که مشتری مایل به ادامه نگهداری گواهینامه خود نباشد، گواهینامه اش فقط تا آخرین ممیزی مراقبتی انجام شده، دارای اعتبار است و کنسل شدن گواهینامه نیز از آخرین تاریخ ممیزی مراقبتی می باشد.